Telefon (+45) 40 11 48 71
10 gode råd fra din malermester

Pas på din ryg

Det er de færreste mennesker, der er vant til at klatre rundt på en stige i timevis eller ligge på knæ på et hårdt underlag. Find en hensigtsmæssig arbejdsstilling, og pas på din ryg. Sidder du ned, skal du være særlig opmærksom. Det kræver sit af rygmusklerne at strække sig frem med en pensel i lange perioder.

Luft ud

Husk godt arbejdslys, og sørg altid for god udluftning. Selvom de moderne vandbaserede malingstyper er uden opløsningsmiddel kan bindemidlet medføre lugtgener, og nogle mennesker er allergiske over for den lugt. Får du problemer af denne art, skal du straks vaske alle flader ned med vand tilsat afrensningsmiddel.

Sådan maler du udendørs

Pas på fugt. Maj, juni og juli er de tørreste måneder. Maling hærder bedst ved højere temperaturer end 15ºC. Afslut gerne malingen mindst 2 timer før duggen falder og undgå at male i direkte solskin.

Få maling af hænderne

Har du fået maling på hænderne, så smør en lille smule vaseline på malingen. Lad det sidde et par minutter, og gnid så efter med et stykke køkkenrulle. Dette skulle fjerne det meste af malingen.

Få maling af inventar

Hvis du skulle være så uheldig at få pletter fra oliebaseret maling på møbler eller gulvtæppe, så dup pletten med en klud fugtet med mineralsk terpentin.

Vælg de rigtige pensler

Når du skal male eller lakere med alkyd- eller terpentinprodukter, anbefaler vi, at du bruger en pensel med naturhår. Til vandbaserede malinger skal du anvende kunstfiberpensler.

Vandbaseret maling

Du skal ikke bruge vandbaserede malinger, hvis temperaturen er mindre end 10ºC grader. Maling tåler ikke frost, og kan blive råddent. Du kan aflevere den ødelagte og gamle maling til miljøbilen eller på genbrugspladsen, så er du også med til at værne om miljøet.

Rengør dine pensler

Når du er færdig med at bruge dine pensler, så vask dem ud, og smør dem ind med sulfo eller sæbe. Lad dem derefter tørre. Når penslerne skal bruges igen, skal du blot vaske sæben ud, og penslerne er klar til brug med dejlige bløde hår.

Klar til næste dag

Brugte pensler og malerruller bør pakkes ind i en tætlukket plastikpose. Så er de klar til brug næste dag.

Mal hurtigere

Du kan med fordel købe en rullespand i stedet for en rullebakke - den er hurtigere og sviner mindre. Du kan evt. købe rulleposer til at indsætte i rullespanden. Det er praktisk ved brug af flere farver, og der er mindre at gøre rent.